Alle diensten fit

Werken in onregelmatige diensten, met name het werken in de nachtelijke uren, verstoort het dag-nacht ritme van het lichaam wat kan leiden tot klachten zoals vermoeidheid, verminderde alertheid en maagdarmproblemen. Op langere termijn hebben verstoorde biologische ritmes zelfs risico voor de gezondheid zoals diabetes (type 2), hart- en vaatziekten en overgewicht.

Gelukkig zijn er knoppen waar je aan kunt draaien om deze nadelige gevolgen in de hand te houden. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol.

Niet alleen wat je eet is belangrijk, maar vooral wanneer je eet. Een goed voedingsplan zorgt niet alleen voor minder maag-darmproblemen en meer energie. Het helpt ook om beter te slapen en heeft daarmee invloed op vermoeidheid.

Ons programma ‘Gezond de Klok rond’ helpt medewerkers naar een fittere dienst. Workshops in combinatie met onze handige app geven inzicht en stimuleren om beter te eten in de nacht.

Overzicht van onze programma’s voor onregelmatige diensten

Communicatie op de werkvloer

Met leuke prikkelende posters, banners, tekst en/of korte inspiratieworkshops vestigen we de aandacht het onderwerp en creëren we bewustzijn.

Kick Off workshop/ webinar

Een laagdrempelige workshop vergroot het bewustzijn rondom het verstoren van de biologische ritmes als gevolg van onregelmatige diensten. Inzicht, herkenbaarheid samen met praktische tips geven de deelnemer een eerste aanzet om ermee aan de slag te gaan.

Training

Voor de medewerkers die daadwerkelijk stappen willen zetten is een training uitermate geschikt om te leren effectief om te gaan met factoren die de biologische klok beïnvloeden zoals slaap, eten, bewegen en licht.

Gezond de klok rond

Gezond de klok rond is een volledige interventie om medewerkers te leren zelf regie te nemen om de nadelige gevolgen van onregelmatige diensten in de hand te houden. 

Chrono-coaching

Soms is er meer begeleiding nodig voor medewerkers die veel klachten ervaren van de onregelmatigheid. Chrono-coaching is een één op één begeleiding en is opgebouwd uit een intake, een individueel plan van aanpak en begeleiding.

Het ritme van eten

Het boek ‘ Het ritme van eten’ is speciaal geschreven voor medewerkers in onregelmatige diensten. Volop praktische tips en wetenschappelijk onderbouwde adviezen, aangevuld met heerlijke recepten en dagmenu’s die passen bij elke dienst. Het juiste eten op het juiste moment. Het is een uitstekend handboek, passend bij elke interventie.